Autóval ment a még át sem adott kerékpárúton Miskolcon – felizzott a vita a biciklisek és autósok között

Megosztás

Egy fehér Suzuki surrant be a területre, amely egyértelmű jelzéseket tartalmaz, hogy a gépkocsiforgalom tilos a szakaszon, kerékpárút. A helyzet azonban nem ilyen egyszerű és ismét alkalmat szolgáltatott egy kis vitatkozásra.

A fényképeket a Kerékpáros Miskolc Egyesület készítette Komlóstetőn és osztotta meg a közösségi médiában ezzel a kommentárral.

“Mexikóvölgy – Szántó Kovács János út között épülő/épült kerékpárúton egy fehér Suzukit vezető gondolta úgy, hogy neki lehet, autóval is. Nincs jelölve, hogy használható-e már a kerékpárút, nincs lezárva sem, azonban a tábla már a helyén van, ami megtiltja hogy autóval menjünk arra. Ti hogy látjátok az esetet?”

A némileg megnyugtató (?) válasz nem sokkal lejjebb érkezett, miszerint a kivitelező autója volt, ellenőrzést tartott. Már leírták az eredeti poszt alatt, kommentben. Volt, aki humorosra vette és azt emelte ki, hogy “legalább azon a szakaszon ment normális úton, úgy, hogy nem szakadt ki alóla a kerék.” Mások az autó típusát emelték ki, miszerint a suzukis sofőröktől jobbat ne is várjon az ember.

Nem sokkal utána jött a visszacsapás a kerékpárosok irányába. “Teljesen igazad van, DE arról mi a véleményed, hogy nem kevés kerékpáros hajt a északi mentesítőn, holott 3 m-re van onnan a k**va drágán elkészült kerékpár út (tisztelet a kivételnek)! Kérdezem, hány ilyen, ehhez hasonló posztot látsz a másik féltől?! Amikor meg rászólok a kedves kerékpáros ÚRRA, még le is anyáz!!!!”

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek